Двама души починаха от малария в Румъния през последните дни

Двама души починаха от малария в Румъния през последните дни Жена на 47 години, която беше открита мъртва в апартамента си в град Клуж-Напока, е починала от тежка форма на малария, съобщават новинарският сайт Хотнюз, като се позовава на Антена 3 и Реалитатя.
Камелия Тише, бивша съпруга на председателя на Окръжния съвет на Клуж Алин Тише, се е завърнала наскоро от ваканция в Танзания, посочват цитираните източници. Според съдебните лекари тя е починала от остра форма на малария.
Сайтът отбелязва, че днес е потвърден и един смъртен случай в Букурещ в резултат на същото заболяване. 
Клиничната болница за инфекциозни и тропически болести "Д-р Виктор Бабеш" в Букурещ съобщи, че мъж на 54 години, който е бил приет с малария в интензивно отделение, е починал наскоро.
През последните 24 часа в здравни заведения са приети и други двама пациенти с малария, които са се заразили по време на пътуване в Занзибар. 
На 30 януари Министерството на здравеопазването съобщи, че през последните три месеца в Румъния са диагностицирани 11 случая на малария - по четири случая през ноември и декември и три през януари. Става дума за лица, които са пътували в ендемични зони в Африка.
До края на януари не е регистриран нито един смъртен случай, посочва още румънското здравно министерство.
 
06.02.2024, 16:39 часа
292 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha