Горещ ден! Над 10 пожара бушуваха в Монтанско

Горещ ден! Над 10 пожара бушуваха в Монтанско Над 10 пожара са бушували в Монтанско вчера, става ясно от ежедневния бюлетин на областната дирекция на МВР. Припомняме, че областта беше една от най-горещите у нас вчера, с температури над 24 градуса. 
Къщата на 74-годишен дядо е изгоряла в берковското село Лесковец. Пламъците лумнали около 13.15 часа и обхванали жилището и селскостопанска сграда. Те са унищожени напълно от огъня. 
Пламъците засегнали и и част от покривната конструкция на намираща се в съседство сграда, където се помещава кметството на селото. В процес на изясняване е размерът на щетите, както и причината за избухването на пожара. 
Друга селскостопанска постройка и гараж са горели в село Буковец. Имотът е собственост на 73-годишен местен жител. 
Екип на пожарната в Берковица е гасил и вила в лозята на село Замфирово. Пламъците съсипали част от покривната конструкция, но заради намесата на огнеборците е спасена сградата. Предполагаема причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън.
Барака е изгоряла пък в местността Борко Чувань в Берковица. Сигналът за инцидента е подаден около 20 часа и на него са реагирали местните огнеборци. 
Голям пожар е вилнял и в борова гора село Челюстница. Два екипа огнеборци от Монтана и Гаврил Геново, заедно с колеги от сектор Специализирани оперативни дейности и горски служители се борили със стихията. Пламъците обаче погълнали 20 декара от гората, спасени са останалите 100. Отново предполагаемата причина е небрежност.
Необитаеми кошари са горели в село Копиловци. Три екипа огнеборци гасили пламъците, които нанесли големи поражения. 
Сухи треви, храсти и отпадъци пък са били гасени от противопожарната служба във вилната зона на Берковица и квартал Коцина бара, над ромската махала във Вършец и в село Славотин. 
 
07.02.2024, 12:27 часа
522 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha