ТОП плувецът ни Антъни Иванов е арестуван с марихуана

ТОП плувецът ни Антъни Иванов е арестуван с марихуана Един от доскоро водещите плувци на България - Антъни Иванов, е бил арестуван за притежание на наркотици в Благоевград. Спортистът, който е със спрени състезателни права заради нарушаване на антидопинговия кодекс, и негов приятел са били задържани за 24 часа, съобщи Struma.com.
Вторият младеж също е спортист и е курсант в академията на МВР. У него е била открита стъклена лула с канабис. У Иванов пък е намерен пластмасов гриндер със следи от същото вещество. Арестът е извършен вчера при полицейска проверка в благоевградския квартал "Еленово".
При направения полеви наркотест е установено, че веществото реагира положително на канабис и е с бруто тегло 0.4 грама. Описаните вещи са предадени с протокол за доброволно предаване, съобщи bTV. По случая е образувана преписка.
Тази сутрин Антъни Иванов пусна в социалните мрежи снимка от басейн с часа на първата му тренировка за деня - 7:10.
Малко по-късно той даде и интервю за bTV, в което призна за притежанието на марихуана.
"Не беше както излиза навсякъде. Не сме зад решетките. Имаше малко количество в нас. Полицаите ни претърсиха. Лошо стечение на обстоятелствата. Предложих да ми направят тест, полицията не искаше. След това ни пуснаха. Просто така се случи. Бях заедно с един мой приятел, с който не се бяхме виждали отдавна. Имахме намерение, но не го направихме", заяви Иванов.
Той няколко пъти увери, че до употреба така и не се е стигнало, а откритото количество е било в джоба му.
"Определено лоша реклама, не е било планирано, не съм искал да направя нещо такова. В момент на слабост. Вече съжалявам и не искам да се повтаря", завърши 24-годишният търновец.
В момента освен със спрени състезателни права от световната антидопингова агенция (WADA), Антъни Иванов е и с 3-годишна дисквалификация от родната федерация по плуване (БФПС) заради уронване на престижа ѝ.
08.02.2024, 11:53 часа
251 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha