Зрелищен екшън! Полицаи хванаха трафикант на бежанци след бясна гонка в Монтана

Зрелищен екшън! Полицаи хванаха трафикант на бежанци след бясна гонка в Монтана Полицията е задържала трафикант на бежанци и сириец след гонка с коли и преследване пеша в Монтана, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР. 
Към 22 часа снощи служители на ГПУ-Чипровци подали сигнал на колегите си в областния град за лек автомобил "Мерцедес Ц 200", собственост на 64-годишен жител на София, пътуващ от Враца към Монтана, превозващ бежанци. 
Ченгетата направили засада на автомобила и се опитали да го спрат. Водачът обаче не се подчинил и продължил с мръсна газ движението си към Видин. 
Служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Монтана последвали „Мерцедес”-a, който влязъл в Монтана и спрял на ул. "Свети Климент Охридски". Шофьорът слязъл и побягнал към ул. "Иларион Драгостинов", където бил задържан от органите на реда. От колата излязъл и пътник, който хукнал в противоположна посока, но е настигнат и също е арестуван. 
Водачът на автомобила е 27-годишен жител на Белоградчик. Пътникът, гражданин на Сирия, притежава документ за временно пребиваващ в Република България. Той е разпитан като свидетел в присъствието на преводач. По негови данни в МПС-то е имало още три лица от сирийски произход, които са избягали преди задържането им. 
Извършен е оглед на колата, след което тя е иззета. Водачът е задържан за срок от 24 часа. Работа продължава, образувано е досъдебно производство.
 
09.02.2024, 11:35 часа
2141 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha