Полицията във Видин отчете спад на престъпността през 2023 г.

Полицията във Видин отчете спад на престъпността през 2023 г. Спад на регистрираните престъпления с почти 5% и ниво на разкриваемост с 0.5 пункта повече, в сравнение с преходната година, отчита Областната дирекция на МВР-Видин за 2023 година.
Разкрити са 618 престъпления, което е над 50% от регистрираните, обобщи данните старши комисар Петър Коцин, директор на териториалната структура.
"Дейността на Областната дирекция е на добро ниво. Запазени са и леко са надградени резултатите спрямо '22-ра година. 1216 са общо регистрираните престъпления на територията на дирекцията. 91% са криминални, 9% са икономически. През предходната година престъпленията са 642."
Над 20 са регистрираните случаи на домашно насилие, допълни директорът.
"Приоритет пред Областната дирекция и линия, по която се работи изключително активно, е линията за наркотици, особено около училищата. През изминалата година на територията на областта са установени и иззети от почти всички видове наркотици, освен хероин. Домашното насилие занимава сериозно общество. През '23-та сме получили 21 сигнала за такова насилие. По всички от тях е работено задълбочено."
Едно убийство е извършено през миналата година, като авторите на престъплението са разкрити. Броят на грабежите бележи устойчивост, но с по-висока разкриваемост - извършени са 11, колкото и през предходната година. Разкриваемостта при този вид престъпления е 54.6% (с 9.1 пункта по-високо от 2022 г.). 
Заместник-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев, който присъства на годишния отчет на видинската полиция, даде добра оценка за постигнатите резултати.
09.02.2024, 13:57 часа
245 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha