Иван Гешев заплаши със съд Борислав Сарафов

Иван Гешев заплаши със съд Борислав Сарафов Бившият главен прокурор Иван Гешев заплаши със съд заемащия временно длъжността и бивш негов заместник Борислав Сарафов. По-рано Сарафов заяви пред медиите, че Гешев е свързан с кръговете на Петьо Петров-Еврото и Мартин Божанов-Нотариуса.
"Досега търпях всякакви лъжи, защото бях главен прокурор и ме интересуваше престижът на институцията, която представлявах. Оттук нататък възнамерявам да съдя всеки лъжец, независимо дали се прави на главен прокурор, или е представител на някоя розово-либерална медия", написа във фейсбук Гешев. Той определи изказването на бившия си заместник като "мръсна политическа атака".
По повод изказването на Сарафов, че вижда едно име, което излиза "пред скоби" и в двата кръга, Гешев коментира: "Радвам се, че съм изкаран пред скобите, защото вътре в тях се намират хора, до които никога не съм искал да стоя. Все пак на снимката с Петьо Еврото видимо е Борислав Сарафов."
Преди Сарафов да бъде назначен за изпълняващ функциите главен прокурор, казусът "Осемте джуджета" привлече не само публичното, но и вниманието на разследващите, след като на 28 май се появиха снимки на Сарафов в едноименния ресторант на среща с бившия следовател Петьо Петров-Еврото. Самият Сарафов тогава заяви, че те са отпреди около три години и била направена от частно външно наблюдение на главния прокурор, тогава Иван Гешев.
09.02.2024, 16:03 часа
361 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha