Румен Христов: Да оставим Габриел и Денков да проверят работата на министрите, големите ни цели все още не са изпълнени

Румен Христов: Да оставим Габриел и Денков да проверят работата на министрите, големите ни цели все още не са изпълнени Рано е да се каже какво ще се случи. Има време до март, за да се реши дали ще ходим на избори. Сега трябва да оставим г-жа Габриел и академик Денков да проверят работата на министрите и целите на кабинета. Големите цели, които са пред нас, все още не са изпълнени. Влизането на България в Шенген и по суша е много важно. Ние трябва да работим в тази посока".
Така лидерът на СДС Румен Христов коментира бъдещата ротация и напрежението сред управляващите заради евентуалното оглавяване на Денков на Външно министерство.
"Не трябва да допускаме и еднолично управление на президента Радев. Няма разместване на политическите пластове спрямо миналите и, ако отидем на такива просто ще прекъснем работата на кабинета към момента. Едно служебно правителство има 3-месечен хоризонт, а редовният кабинет 4-годишен. Политиките, които се изповядват са съвсем различни. На "Продължаваме промяната" мераците им са по-големи от възможностите и искат всичко. Няма как това да се случи", каза Христов.
Няма как да стане да върнем мандата и да ходим на рулетка при следващи мандати. Този път ротацията ще се случи с нашия мандат. Кой министър ще остане зависи от това каква оценка ще им дадат г-жа Габриел и академик Денков. От името на СДС заявявам, че министрите е добре да бъдат политически фигури. Експертите днес са министри, утре си отиват и не носят отговорност пред никой. Когато застане политическа фигура тя носи отговорност пред нейните избиратели.
Според мен има министри анонимници. Справят се добре министъра на транспорта, на регионалното развитие, на отбраната също, допълни той.
После допълни: "Ролята на президента е да обединява, а не да се меси в политическия живот. Той трябва да направи всичко възможно да има редовно правителство, а не да има служебно правителство и да си управляваш. Очакваме го на политическия терен и не се страхуваме от него, ако реши, че иска да управлява сам".
10.02.2024, 12:30 часа
158 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha