Огнен ад: Няколко пожара вилняха в Монтанско

Огнен ад: Няколко пожара вилняха в Монтанско За последните два дни в Монтанско, когато дневните температури бяха около 20 градуса, в региона са гасени близо 30 пожара.
От полицейската дирекция съобщиха, че причина в повечето случаи е човешка небрежност при боравене с огън на открито – палене на сухи треви и отпадъци или изхвърлен фас от цигара, което, в комбинация с необичайно топлото и сухо за сезона време и със силния вятър, води до бързо разпалване на огъня.
Към 09.50 часа вчера, огнеборци, екип на Сектор "Специализирани оперативни дейности" и лесничеи от Държавното горско стопанство в Чипровци са потушили пламъци, обхванали около 150 декара широколистна гора.
През изминалия ден са били гасени сухи треви, храсти и отпадъци в селата Мартиново и Громшин, и 4 пожара в Лом. 
В Горна Ковачица е горял 1 декар, в село Септемврийци – 500 кв.м., в Чипровци - 20 декара, в Копиловци е горяло дърво, огнени стихии са лумнали и в Лехчево и Клисурица.
Пожар е възникнал и в гараж в Монтана, като причината вероятно е била неправилно ползване на нагревателни уреди. Вследствие на него са били изпепелени техника и 3 гълъба. За щастие, съседните сгради са спасени.
 
Снимката е илюстративна.
11.02.2024, 17:00 часа
1403 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha