В Берковица търсят варианти за денонощна аптека

В Берковица търсят варианти за денонощна аптека Преди дни в заседателната зала на Общинска администрация Берковица се проведе работна среща, на която бяха обсъдени идеи, предложения и варианти, относно осигуряване на достъп до денонощна аптека в града.
Срещата бе инициирана от кмета на общината, в изпълнение на решение № 73 от Протокол № 5/26.01.2024 г. на Общинския съвет в Берковица. Присъстваха представители на аптеки, които изразиха становище, че осигуряването на денонощна аптека в града, чрез реализиране на публично-частно партньорство, е възможно при наличие на фармацевти, които да поемат нощни дежурства по график. 
Основният проблем според собствениците на аптеките, не е финансовият ресурс, а липсата на кадри на територията на цяла Северозападна България.
Представителите на фармацевтичния бранш изложиха акцент върху друг проблем – в град Берковица, в неделя, само две от аптеките в града работят до обяд, като има дни в месеца, в които в неделя не работи нито една аптека в града. 
На проведената среща бяха обсъдени и възможността за поставяне на публично и достъпно място за населението на вендинг-апарат за лекарствени продукти, изготвяне на график за дежурна аптека в град Берковица, която да работи в неделя, както и за провеждане на среща при промяна на обстоятелствата и наличие на кадри, с които може да се осигурят нощни дежурства в денонощна аптека в града.
17.02.2024, 08:40 часа
966 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha