Марадона от Враца! Мартин Харизанов избухна на мач в Шуменско, публиката скандира неговото име /снимки/

Марадона от Враца! Мартин Харизанов избухна на мач в Шуменско, публиката скандира неговото име /снимки/ Парламентарният футболен отбор, селектиран от бившия спортен министър Красен Кралев, направи боево реми 5:5 като гост на ФК „Климент“,  който е водач в „А“ Областна група – Шумен.
Над 500 души изгледаха от трибуните атрактивния двубой, в който в крайна сметка се стигна до равенство.
За пореден път майсторство на зеления килим демонстрира народния представител от Враца Мартин Харизанов. Впечатлилият дори в чужбина футболните фенове млад депутат влезе в средата на второто полувреме и веднага се усети свежия полъх на промяната.
Първоначално домакините поведоха с 1:0, след което Даниел Александров от ГЕРБ изравни. Почивката дойде при резултата 3:1 за „Климент“, а в началото на второто полувреме се стигна и до 4-и гол в тяхна полза. Последваха доста смени и това позволи на депутатите да изравнят играта и резултата.
С голове на Радослав Василев от ПП и парламентарните сътрудници Красимир Красимиров и Емил Евтимов се стигна до 4:4. Домакините вкараха за 5:4, но в последната минута избухна централния нападател Мартин Харизанов от ГЕРБ. Целият стадион беше притаил дъх и очакваше изпълнението на наказателния удар. Врачанският майстор запази хладнокръвие и реализира дузпа в стил Диего Марадона за 5:5. Вратарят на домакините стоеше като хипнотизиран между гредите и не успя да реагира на удара на Мартин Харизанов. Веднага след това съдията свири край на мача и публиката нахлу на терена. Част от възторжените фенове награбиха врачанската футболна легенда.
Проведената контрола бе част от подготовката на парламентарния ни футболен отбор за международния турнир в София през април, в който ще участват депутатски отбори от 6 държави.
В днешния мач, освен нашумелият Мартин Харизанов, участваха и депутатите от ГЕРБ Даниел Александров, Димитър Иванов и Илтер Бейзатов от ГЕРБ, като последният бе основен организатор.
От ПП на футболисти се правиха Калоян Икономов и Радослав Василев, а от ДПС тичаха по терена Джейхан Ибрямов и Марио Рангелов.
Лекар на тима бе Валери Лечовски от ГЕРБ.
В игра за отбора се включи и банатският българин Георги Марков, който е депутат от румънския парламент. Мачът пропусна контузеният капитан Красимир Вълчев, бивш министър на образованието от ГЕРБ.
В депутатския отбор има и представители още на БСП, Възраждане и ИТН, които днес бяха възпрепятствани да вземат участие. Парламентарният ни отбор започва серия от контроли в цяла България като част от подготовката си за международния турнир през април като ще срещне различни съперници планирани са поне 4 приятелски срещи в цялата страна. При първата от тях в Климент се получи истински футболен празник, а местните хора имаха възможност да се запознаят и да говорят лично с депутатите.
17.02.2024, 17:03 часа
4182 0