Гроздан Караджов: На върха на пирамидата "Нотариуса" стоят политици

Гроздан Караджов: На върха на пирамидата "Нотариуса" стоят политици Временната комисия за Нотариуса е провело едно заседание. То потвърди опасенията, че това е комисия за замитане на следите. На първото заседание нямаше желание дори да се впишат в протокола лица, които Антикорупционният фонд разкри като съпричастни към групата на Нотариуса.
Това коментира народният представител от ИТН Гроздан Караджов пред Нова нюз. „Ако имаше желание да се направи сериозно разследване, заседанията трябваше да бъдат ако не всеки ден, през ден.
Към днешната дата няма получено съобщение кога комисията ще се събере отново и при какъв дневен ред. Нямам информация дали в нея ще бъдат допуснати лицата, които аз поисках.  Сред тях са Бойко Рашков и Калин Стоянов, както всички главни прокурори от 2020 година насам.
Поискахме да бъдат поканени и потърпевшите гръцки бизнесмени, адвокатите, сътрудници на Нотариуса, както ѝ Ивайла Бакалова и мъжа до нея. Разбрах, че Бойко Рашков очаква да бъде разпитан”, добави Караджов. Той подчерта, че Комисията работи по общия правилник на парламента, бавно и мудно. „Нейната цел е нещата да не случват бързо и експедитивно”, каза още той.
Караджов появни, че когато Асен Василев е служебен министър на финансите при него отиват гръцките бизнесмени и му казват всичко около случая. „НАП отвръща с репресивни действия, така разбрахме от изказванията им по медиите. Трябва да ги изслушаме, за да разберем тази схема дали не е проникнала още по-дълбока”, допълни депутатът.
По думите му на върха на тази корупционна пирамида стоят политици. 
20.02.2024, 13:03 часа
279 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha