Инвестират 30 милиона лева в инфраструктурата на Лом

Инвестират 30 милиона лева в инфраструктурата на Лом Общо 30 милиона лева са предвидени за инвестиции в инфраструктурата на община Лом за тази и следващата година, информират от местната общинска управа. Изграждането на нов гравитачен водопровод от Добри дол до Лом, основен ремонт на пътя Лом-Комощица, водоснабдяване на Трайково и втори етап от реконструкцията на водопровода в село Замфир са 4 важни проекта за града и кметствата от общината, каза кметът Цветан Петров. Финансирането се осигурява от държавния бюджет и се очаква тяхното изпълнение да започне още тази година. 
Освен това концепцията предвижда основен ремонт на републиканския път II-11 в участъка от Добри дол до Долни Цибър, включително и общинския път за Станево. Този ремонт включва и улиците „Ал. Стамболийски“,„Пристанищна“ и „Ковачишка“ и ще бъде извършен от Агенция „Пътна инфраструктура“. Община Лом ще участва с проекти за основен ремонт на градски улици, устойчива градска мобилност на града, съхранение и развитие на културно-историческото наследство и популяризиране на устойчиви форми на туризъм.
За изпълнението на тези проекти АПИ и Община Лом кандидатстват за финансиране по Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. Само за изготвянето на други важни инвестиционни проекти, с които Община Лом кандидатства за финансиране на „Комбинирана концепция за интегрирани териториални инвестиции на територията на общините Лом, Димово и Оряхово“, в общинския бюджет за 2024 г. са заложени над 300 000 лева, съобщават от общината.
20.02.2024, 14:15 часа
1276 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha