Ученици от Бяла Слатина отбелязаха с паметна вечер годишнината от гибелта на Васил Левски /снимки/

Ученици от Бяла Слатина отбелязаха с паметна вечер годишнината от гибелта на Васил Левски /снимки/ Учениците от СУ „Васил Левски“ в Бяла Слатина организираха запомняща се паметна вечер по случай 151-годишнината от гибелта на Апостола на българската свобода, който е патрон на учебното заведение.
Силно въздействащ и дълбоко емоционален рецитал-спектакъл, показващ силата и величието на подвига и саможертвата на Левски, неговата любов и отдаденост на Отечеството, за които заплаща с живота си, представиха талантливите възпитаници на училището.
Гости на събитието бяха Веселка Борисова - дредседател на ОбС-Бяла Слатина, кметът на общината - инж. Иво Цветков, зам.-кметът - Боряна Петкова, представители на общинска администрация, както и много жители на общината. 
В поздравителния си адрес инж. Цветков се обърна към всички бивши и настоящи ученици и учители, както и към присъстващите родители.
„Позволете ми да Ви поздравя с Вашия патронен празник, който всяка година ни събира, за да отдадем дълбоката си почит към безсмъртната личност на Апостола на свободата - Васил Левски, да изразим признателността и възхищението си от историческото му дело и неговите освободителни и хуманистични идеи, уважението си към великия син на България и достойния гражданин на света. Тези чувства са живи и ще останат завинаги в съзнанието на българите, в народната душа, докато има на света България, докато съществува българското име и звучи българска реч“, каза градоначалникът.
Пред барелефа на най-ярката и героична личност в нашата история - Васил Левски, бяха поднесени венци и цветя, а вечерта завърши с тържествена заря.
20.02.2024, 16:21 часа
278 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha