За втори път: Административният съд в Монтана потвърди избора на Иван Лазаров за кмет на Вършец

За втори път: Административният съд в Монтана потвърди избора на Иван Лазаров за кмет на Вършец Административният съд в Монтана разгледа за втори път делото за избор на кмет на община Вършец на първия тур на местните избори на 29 октомври 2023 година.
След ръчно броене в съда на бюлетините от три от секциите в община Вършец, съдът се произнесе, че резултатът е същият, няма разминаване с обявения от секционните комисии брой на подадените за различните кандидати гласове и няма основание за касиране на изборите. В хода на делото не са установени и съществени нарушения на избирателния  процес.
На първия тур на местните избори за кандидата на ГЕРБ Иван Лазаров са гласували 1885 души, а за кандидата на коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ Недялко Томов са гласували 1565 души.
Делото за избор на кмет на Вършец бе заведено по жалба на Недялко Томов. То беше разгледано веднъж в Административния съд в Монтана и искането му за касиране беше отхвърлено, но той обжалва това пред Върховния съд в София, който върна делото за ново разглеждане от друг състав на Административния съд в Монтана.
22.02.2024, 16:45 часа
359 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha