Христо Иванов: Пеевски не може да приеме, че трябва да има ясна договорка как ще се носи отговорност

Христо Иванов: Пеевски не може да приеме, че трябва да има ясна договорка как ще се носи отговорност

Очевидно Делян Пеевски много болезнено преживява идеята, че 100-те процента контрол, който досега е свикнал, че му се дължат, вече не могат да продължат по този начин. Ние опитваме да сложим на масата ясни правила и стандарти. За това е цялата тази истерия. Опитва да въвлече всички в скандал. Това каза пред журналисти в парламента Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ по повод думите на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. 
Според него това ще въвлече всички и ще направи невъзможно продължаването на управлението. Той го прави, защото не може да приеме, че трябва да има ясна договорка за това как ще се носи отговорност за разпределението оттук нататък на кадровите решения, как ще се носи отговорност за разпределението на отговорността, а не на позициите, не случайно атакува гражданския сектор, защото е ясно, че единственото място, откъдето биха могли да дойдат някакви неутрални предложения за хора, които не са партийно зависими, са този тип организации и той не може да приеме това, посочи още Иванов.
Той каза, че Пеевски вероятно има притеснения и заради случая с Мартин Божанов - Нотариуса. “Казва се меморандум, защото обобщава неща, които сме обсъждали месеци наред с партньорите”, каза той и добави, че документът е плод на колективен труд. Според него Пеевски трябва да обясни защо правителството не може да съществува без ДПС, но не чрез демонстрации.

23.02.2024, 13:21 часа
200 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha