ПП-ДБ предлагат санкции за Русия на имущество и активи

ПП-ДБ предлагат санкции за Русия на имущество и активи Парламентарната група на ПП-ДБ внесе декларация за осъждане на продължаващата война на Руската федерация срещу Украйна и на политическите репресии на режима на Владимир Путин, довели до смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални, и за решения за ускорени реформи в сектор сигурност и енергетика в Република България, които да елиминират влиянието на Руската федерация у нас. Tова съобщават от пресцентъра на ПП-ДБ.
ПГ на ПП-ДБ предлага:
- Народното събрание да се солидаризира с ЕП и потвърждава определението на Руската федерация като държава, подкрепяща тероризма.
- Да се осъжда категорично политически мотивираните репресии срещу Алексей Навални, довели до неговата смърт.
- Започва целенасочено усилие за привеждане на българското законодателство в съответствие с европейските и международни санкционни режими срещу Руската федерация с цел ефективното им прилагане на българска територия.
- Да прилага опита на партньорите от Европейския съюз в санкционирането на имущество и активи на Руската федерация в юрисдикцията на Република България и използването им за нуждите на възстановяването на Украйна от войната.
24.02.2024, 14:16 часа
221 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha