Иззеха 8 килограма наркотици и над половин милион лева при спецакция в София

Иззеха 8 килограма наркотици и над половин милион лева при спецакция в София Задържаха големи количества дрога след наркосделка. Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества в квартал “Витоша“ е проведена на 22 февруари. Иззетите количества са 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA  и почти килограм кокаин.
След покупко-продажба на наркотични вещества в района на бул. „Симеоновско шосе“, криминалистите задържали двама мъже. При обиск в жилище, ползвано от продавача, е разкрита наркооранжерия. Открити са 63 саксии с растения, оборудване за отглеждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество.
От подземен гараж, ползван от 40-годишния мъж, са иззети множество пликове, съдържащи тревиста маса и различни вещества, както и сумата от 560 000 лева. 
Първоначално двамата мъже са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.
24-годишният клиент е освободен след изтичане на мярката. Дилърът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.
24.02.2024, 15:12 часа
380 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha