Ужас във Виена: 5 жени са брутално убити само за ден в австрийската столица

Ужас във Виена: 5 жени са брутално убити само за ден в австрийската столица Австрийските власти разследват убийствата на пет жени в столицата Виена в рамките на един ден, включително три намерени брутално намушкани до смърт в публичен дом.
Телата на трити млади жени бяха открити с фатални рани от нож в публичен дом в квартал Бригитенау във Виена в петък вечерта, след като свидетел сигнализира в полицията. Арестуван е 27-годишен мъж, за когото се смята, че е извършил убийствата с нож, който е намерен в него.
Арестът е извършен наблизо до местопрестъплението, съобщи полицията. Не се уточняват мотиви за убийствата, като заподозреният все още се разпитва, предаде австрийската агенция APA.
В друг случай майка и 13-годишната й дъщеря бяха открити мъртви в апартамент във Виена по-рано в петък. Те вероятно са били удушени или задушени до смърт, като бащата е основен заподозрян, каза АПА. Австрийската асоциация на автономните приюти за жени регистрира 26 убийства на жени миналата година.
В Австрия и в цяла Европа бушува дебатът за убийствата на жени и момичета, често от ръцете на партньори или бивши партньори. Австрийското правителство обеща да вземе мерки, включително увеличено финансиране за организации, помагащи на жертвите на насилие. Но НПО твърдят, че правителството не прави достатъчно, за да спре убийствата.
Между 2010 г. и 2020 г. 319 жени са били убити в Австрия, предимно от техните настоящи или бивши партньори. Годишният рекорд е през 2019 г. с 43 жертви, според правителствено проучване.
24.02.2024, 16:05 часа
732 1
Коментари

долна ,

24.02.2024, 18:06 часа
мръсна , пропаднала европичка .., спомен залязващ от близкото минало , когато всеки бе личност , а не ЕС = сирийци , афганци , араби всякакви , африканци и друга измет на планетата и америка свинска и дебела да дава акъл . радвайте се , блаженни !!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha