Нели Тодорова: Kлиентите на Fibank първи в България могат да си издадат анимирана виртуална карта

Нели Тодорова: Kлиентите на Fibank първи в България могат да си издадат анимирана виртуална карта Интервю с Нели Тодорова, управител на клон Враца на Fibank.

Г-жо Тодорова, потребителски или жилищни кредити търсят по-често жителите на Враца?
Разбира се, че по-търсени са потребителските кредити. Те са й по-познатия продукт при гражданите. Процесът по кандидатстване и отпускане на средствата е много по-опростен и бърз и хората ги предпочитат. В рамките на максимум час те могат да заявят и получат желаните средства.
Не са изключени обаче и случаи, в които клиентите предпочитат ипотечен кредит, макар и сумата да е малка. Причината е по-добрата цена на кредита или по-дългия срок, който позволява един ипотечен кредит. Говоря в случаите, когато кредитът е за текущи нужди или обединяване на задължения.
Когато обаче сумата е необходима за покупка на жилище, то почти винаги клиентите предпочитат ипотечен кредит. Цените на имотите в последните години скочиха драстично и ако допреди 4-5 години с потребителски кредит човек можеше да си купи недвижим имот, малък апартамент например, то днес, максималната сума на потребителския кредит, която във Fibank е 80 хил. лв., не е достатъчна, дори и с наличие на спестявания. Обикновено по-евтините жилища имат нужда от цялостен ремонт, което води до нуждата от повече средства.

До колко според вас е разпространено използването на кредитни карти в ежедневието на жителите на Враца и региона? Предлагате ли промоционални условия по кредитните карти и какви са те?
Кредитната карта е един прекрасен продукт, когато клиентът знае как да го използва, знае предимствата, които му дава ползването на картата.
Все повече клиенти търсят и използват кредитна карта в ежедневието си. Това е свързано и с възможността за плащане с такава карта в града и региона, с развитието на терминалната мрежа. 
Мога да кажа, от лични наблюдения, че почти няма обект в центъра на града и не само, където да няма поставен ПОС терминал. А наличието на ПОС терминали предполага и използването на всяка банкова карта. Предвид това, че вече има освен физически, дигитални и виртуални дебитни и кредитни карти, младите хора все повече използват тях, като средство за разплащане в ежедневието си.
Кредитните карти, предлагани от нашата банка, в момента имат прекрасни промоционални условия и всеки клиент, който заяви кредитна карта, от този месец може да се възползва от тях. Клиентите не заплащат такса за поддръжка на картата през първата година от издаването й. Спрямо това колко често я използват и обемите на плащания, направени с нея чрез ПОС при търговци в България, чужбина или онлайн, могат да се освободят от такса за поддръжката й за следващата година. Т.е. ползвайки своята кредитна карта, тя ще им се отблагодари, като ги освободи от годишна такса през следващата година.
Също така преди броени дни представихме и ексклузивни карти Visa с дизайн, вдъхновен от Олимпийските и Параолимпийските игри Париж 2024. За първи път на българския пазар пуснахме и анимирана виртуална карта.

Fibank е една от първите в страната, които предлагат кредит за закупуване на нов или употребяван електрически автомобил, какъв е интересът към този тип кредити от клиентите ви във Враца? 
Както винаги Fibank не изневерява на себе си. Тя винаги е била иновативна и следваща тенденциите. Стремим се да отговорим на търсенето и да сме първи в това, което правим.
Забелязва се нарастващо търсене от потребителите на електрически автомобили и ние сме готови да предложим най-доброто. Търсенето обаче, поне в региона, на този вид кредит към момента не е голямо. Опитваме се да популяризираме продукта и повече хора да разберат за възможността, която банката предлага. Смятам, че условията се доста добри. Остава и те да достигнат до потенциалните клиенти. Клон Враца има партньори, търговци на автомобили в града, на които сме презентирали вече нашия продукт и предимствата му, като очакваме повишаване на интереса към него през 2024 година.
Като цяло Fibank следва своята политика за устойчиво развитие и целта за постигане на нулев отпечатък върху околната среда. 
Освен кредитите за покупка на електрически автомобили, банката предлага също така кредит „Зелена енергия за домакинствата“, както „Зелена енергия - свободен пазар“ и „Зелена енергия - собствено потребление“, предназначени за бизнеса. 
Чрез кредита „Зелена енергия за домакинствата“ клиентите могат да си осигурят необходимите средства за своя зелен проект и да изградят инсталация за собствено производство на енергия от възобновяеми източници, включително и системи за съхранение на произведената електрическа енергия. Срокът на кредита е до 10 години, като не се изисква обезпечение, а е нужно одобрение за финансиране от Министерство на енергетиката по „Националната схема за подпомагане на домакинства в областта на енергията от възобновяеми източници“.

Една от основните теми в медиите през изминалата година бе за въвеждането на „Платежна сметка за основни операции“, която да дава възможност на гражданите да банкират без да заплащат допълнителни такси и комисиони. Вашата банка въведе ли такава сметка и кой може да се възползва от нея?
Да, Fibank предлага платежна сметка за основни операции, включително и такава, отразяваща измененията в закона, които влязоха в сила от началото на м. септември миналата година. Тази сметка може да се открие в офис на банката и е предназначена за физически лица, съгласно изискванията на закона.
26.02.2024, 08:40 часа
18981 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha