Гроздан Караджов: Генезисът на ПП стана видим

Гроздан Караджов: Генезисът на ПП стана видим Ако корупцията пряко не  облагодетелства ПП-ДБ, те са готови да крещят, докато самите те са корупционерите. Това заяви в ефира на БНР Гроздан Караджов, депутат от ИТН, член на парламентарната комисия за разследване на дейността около Мартин Божанов - Нотариуса и бивш министър на регионалното развитие.
Генезисът на ПП стана видим, заяви той.
"Техният задкулисен играч Алексей Петров беше не само един от стожерите на тази партия, но инфраструктурата продължава да действа и през бащата на Кирил Петков. Бидейки управляващи, те са рожба на задкулисието в България, включително и на корумпирането на правосъдната система".
В България има държава, която е подчинена на частни интереси, смята Караджов.
"Кръгове като тези около Пепи Еврото, Мартин Божанов – Нотариуса и Алексей Петров винаги са се заигравали с политическата власт, която разпъва чадър върху тези машини за частно правосъдие. Те могат да се използват както за облагодетелстване, така и за бухалки. Затова създават нови и нови корупционни поректи. Затова беше създадена и ПП. На върха на хранителната верига на машината за частно правосъдие се намират винаги политици, заяви Гроздан Караджов.
"Ако не достигнем до тези, които са създали тази структура, тя ще продължи да си действа, просто няма да го има Божанов, ще изчезне Пепи Еврото. Ако се появяват нови посредници, те ще играят само ролята на бушони. Не се ли покажат политическите водачи на тези мафиотски схеми, парламентарната комисия ще бъде просто един параван".
Според него обаче, тази комисия няма необходимите правомощия, за да направи всичко това. 
"Затова ние казахме, че се създава с цел да се замете случая. Тази комисия трябваше да се разшири – да обхваща и фабриката за частно правосъдие на Пепи Еврото и схемите на Алексей Петров. Те имат касателство към една обща мафиотска структура. Но в зала останахме самотни. В комисия също беше отказано. Управляващите са свързани с едно и също задкулисие и започват да се пазят. 
Представяте ли си, че седим и коментираме писменето признание за това как да се поделят регулаторите и кой да бъде главния поркурор. Не може да обсъждаш името на бъдещия главен прокурор в задкулисие. Това е най-грозната корупционна случка от 20 години. 
Не съм видял някой да преследва Христо Иванов и да го пита вярно ли е предложил име на главен прокурор. Къде отиде борбата със задкулисието?! Ходихме да протестираме по площадите, за да може тези нови герои – от ПП-ДБ, да станат новото задкулисие, да си разделят всичко – и регулатори, и поркурор. Това е нов брутален етап на корупция в България, създаден със силата на едно смазващо мнозинство". 
Той обясни защо ИТН са участвали в съвместно управление с ПП и ДБ.
"Не искахме да управляваме с ГЕРБ и ДПС. Нямахме представа, че ПП и ДБ ще влязат в истинска коалиция с ГЕРБ и ДПС, ще искат да станат част от това задкулисие и да си поделят властта".
Караджов смята, че в меморандума за управление, предложен от ПП-ДБ, "са сложени клинове“.
„Които дават правото всеки, който не се харесва на ДПС, да бъде спрян, дават възможност и на ГЕРБ да стопират, ПП и ДБ имат същата възможност". 
Той смята, че се дава възможност в регулаторите да бъдат избрани хора, които за пред обществото няма да бъдат партийно обвързани, но ще са верни на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.
25.02.2024, 16:44 часа
584 1
Коментари

25.02.2024, 19:37 часа
Когато правиш обобщение на една система(от която си част-ПП ИТН)и се извадиш от нея и удобно не споменаваш други участници в нея очевидно не си честен и обективен! Кой създаде ИТН и защо? Някои знаят!!!Гроздан да каже къде са хората от "кастингите"?!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha