Гюнер Тахир: Ще има битка за надмощие между Делян Пеевски и Ахмед Доган

Гюнер Тахир: Ще има битка за надмощие между Делян Пеевски и Ахмед Доган Когато Делян Пеевски се взриви, тогава ще взриви и самата партия. Такава прогноза направи пред БНР Гюнер Тахир, бивш заместник-председател на ДПС.
Делян Пеевски и Джевдет Чакъров оглавиха официално ДПС. Двамата бяха избрани единодушно на Национална конференция на партията.
Гюнер Тахир прогнозира предстояща борба за надмощие между Делян Пеевски и Ахмед Доган. "Доган няма да може да се отърве от него така, както се отърва то Мустафа Карадайъ и Лютви Местан. Пеевски ще бъде оперативният ръководител".
След 34 години се връщаме към времето преди 1989 година, заяви Тахир в предаването "Политически некоректно".
"Дори едноличните решения на Тодор Живков ги обличаха в калъф като решения на Политбюро на ЦК на БКП. Сега при ДПС няма нужда от калъф. Решенията са взети предварително. Хората са не делегати, а по-скоро екскурзианти".
Т.нар. почетен председател си позволява лукса дори физически да не присъства в залата, където се проведе Националният форум, отбеляза още Тахир. Той каза, че е получил неофициална информация за очаквана провокация от страна на делегатите от Турция, но отсъствието на Доган разчeте като неуважение. 
Гюнер Тахир смята, че Искра Михайлова е прочела обръщението на Ахмед Доган, защото е близка с Делян Пеевски.
"Тази конференция беше дирижирана пряко от Пеевски", каза Тахир.
Доган иска да си затвори всички финансови дупки чрез Пеевски, заяви още бившият заместник-председател на ДПС. Във връзка със санкциите "Магнитски" той дори отбеляза, че е направена поправка в устава на партията и финансовите документи ще бъдат подписвани от Джевдет Чакъров. "Санкциите по "Магнитски" биха били приложими и спрямо самата партия, ако Делян Пеевски разписва нещо", добави Тахир.
Андрей Луканов беше духовният баща на Ахмед Доган, смята още Гюнер Тахир.
Той запита защо след като Доган не е бил нито президент, нито премиер, нито министър, го охранява Националната служба за охрана.
"Защо се харчат държавни средства за охраната на човек, който е някаква енигма. Сами сме си създали един некоронован султан".
Големите български партии не искат да влязат в смесените региони, посочи Тахир.
Той смята също, че Джевдет Чакъров ще остане в сянка. "Водещият ще бъде Пеевски, защото той може да поставя ултиматуми".
Моделът на бутикова платена партия е на самия Доган, каза Гюнер Тахир.
"Тези, които той одобрява за кметове на общини и депутати, му се отчитат".
Тахир смята, че при ДПС има спад и ако партията не получава вътрешна и външна подкрепа, може да загуби много гласове.  
26.02.2024, 08:25 часа
438 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha