Разкриха двама руски разузнавачи с българска самоличност, живели у нас

Разкриха двама руски разузнавачи с българска самоличност, живели у нас

Държавната агенция „Национална сигурност” забрани на руските граждани Владимир Николаевич Горочкин и Татяна Анатолиевна Горочкина да влизат и пребивават на територията на държавите членки на Европейския съюз за срок от пет години.
За двамата има данни, че действат против сигурността на страната. Установен е периодът, в който двамата са пребивавали на територията на България, представяйки се за българските граждани Денис Рашков и Диана Рашкова, използвайки лични документи с посочените самоличности.
В ДАНС е придобита информация, според която Горочкин и Горочкина са разузнавачи-нелегали, участници в операция на Службата за външно разузнаване на Руската федерация, целяща осъществяване на разузнавателно проникване чрез използване на чужди самоличности.
Според данните основната цел на присъствието на двамата в страната ни е била да се сдобият с необходимите им български документи за самоличност и с правдоподобни биографични данни, потвърждаващи автентичността на същите, които впоследствие да използват за извършване на разузнавателна дейност извън територията на България.

26.02.2024, 14:35 часа
226 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha