Шофьори негодуват: Превърнаха скоростния път между Мездра и Ботевград в нова хранилка за пътните полицаи

Шофьори негодуват: Превърнаха скоростния път между Мездра и Ботевград в нова хранилка за пътните полицаи Шофьори масово започнаха да негодуват след пускането на скоростния път между Мездра и Ботевград, научи агенция BulNews. В социалните мрежи водачите споделят и коментират, че са в стачна готовност за блокиране на Е-79, а причина за това е „държавният рекет“. 
Според шофьорите шумът, който бил вдигнат около пускането на отсечката, е бил за нищо, тъй като поставеното ограничение от 50 км/ч е недопустимо. Водачите негодуват, че месеци наред са карали и изпотрошили колите си по лошите пътища, които се използваха за обход на новостроящия се скоростен път между Мездра и Ботевград, а сега, когато той е „уж пуснат“, са наслагани знаци с ограничения. Заради това, според шофьорите, пускането на отсечката е било излишно, тъй като с такава скорост са се движили и по обходните маршрути, докато главният път беше затворен.
Шофьорите непрекъснато качват снимки и постове, в които съобщават на своите колеги къде точно са застанали полицаи, следящи за спазването на ограниченията, както и камери, снимащи нарушителите. По техни думи с тези ограничения, скоростният път между Мездра и Ботевград се превръща в поредна хранилка за пътните полицаи, а времето, за което стигат до столицата е същото като това, което им е отнемало през обходите.
Ето част от позицията на един от хората, които са в готовност да блокират Е-79:
„Обявявам стачна готовност за блокиране на Е-79, в знак на протест срещу държавния рекет! Надуха ни главите, че пускат "новия" път, а те остави, че пуснаха само част от него, ами не са му оправили документите, та е с ограничение 50 км/ч.?! 15 км с 50 км/ч.?!?!?! Ами то май беше по-добре изобщо да не го пускат при това положение! Поне да се бяха "направили на ощипани" и да не закачат водачите, ама нали лакомията няма край, а пък ликвидираха независимия бизнес (дето не е под техен или евро чадър, та да си внася нормално данъците), та не им стига колко да откраднат от бюджета, решиха да го пълнят с глоби! Ама глобите са, когато има реални нарушения, а да пуснат пътя с нередовни документи, а за това да глобяват нас - Е ТЕ ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ!!!
Да бъдат така благоразумни да решат проблема по най-бързия начин, защото след една седмица, инициативата я поемаме ние - НАРОДЪТ, по нашия начин!!!“, пише вбесен Искрен Дилов.
Веднага постът му бе харесан и коментиран от десетки хора, които го подкрепят и категорично заявяват, че ситуацията в момента показва, че дали ще карат през Паволче и Челопек или ще се движат с 50 по новия път, е абсолютно едно и също.
26.02.2024, 14:44 часа
61643 6
Коментари

Ангел

27.02.2024, 12:02 часа
Това е стройтелен обект, не готов път. Не може да се кара без ограничения. За бързащите е магистрелата Крета - Ребърково. Там няма ограничение на скоростта.

ссс

26.02.2024, 22:01 часа
Пътят не е завършен затова е с ограничение 50, ако карат с до 60 никой няма да ги глоби тия ревльовци.

Цури

26.02.2024, 17:56 часа
Нещастници

Оня

26.02.2024, 17:25 часа
Знаете ли, че след като пътя не завършен, съответно няма акт 16, то снимките там са незаконни, обжалвайте глобите, докато пътя не се въведе окончателно в експлоатация, актовете са незаконни !!!

26.02.2024, 16:07 часа
Ако фотографите постигат реален контрол на скоростта (смятам че е така) могат да спасят живота на някой. За съжаление, след камерите тарикатите започват да карат като обезумели и безсмъртни. Не може да се разчита на самоконтрол и на съдбата!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha