С пълна пара: Продължава работата по изграждането на парковете в ж.к. „Младост“ и „Сениче“ във Враца /снимки/

С пълна пара: Продължава работата  по изграждането на парковете в ж.к. „Младост“ и „Сениче“ във Враца /снимки/ С пълна пара текат работите по изграждането на двата нови парка във Враца. 
В началото на година стартира изграждането на многофункционалния парк с покрита детска площадка в ж.к. „Младост“. Към момента са положени фундаментите за съоръжението за покрита детска площадка и се работи по алейната мрежа. С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система. Първата по рода си  покрита многофункционална детска площадка, като модерното съоръжение ще позволи целогодишно използване. Това заяви главният архитект на местната администрация Митко Анатолиев по време на пресконференция.
В рамките на срещата с медиите арх. Анатолиев коментира, че вече има готов технически проект за парка в ж.к. „Сениче“, като предстои издаване на разрешително за строеж и стартиране на реалното строителство. Многофункционалният парк ще разполага със зони за отдих, детски площадки, търговски обекти, алейна мрежа, парково осветление и озеленяване, площадка за разхождане на домашни любимци, както и обособени места за паркиране. Паркът се изгражда със средства от бюджета на Община Враца.
26.02.2024, 15:56 часа
1035 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha