Избират нов управителен съвет на НСОРБ, Златко Живков е сред номинираните

Избират нов управителен съвет на НСОРБ, Златко Живков е сред номинираните Днес на ХХХVII общо събрание на Националното сдружение на общините в република България ще бъде избран новият управителен съвет на организацията. Кметът на Монтана Златко Живков е един от номинираните членове в предварителните избори по региони, проведени преди месец.
Управителният съвет на НСОРБ  има 23-ма членове, които се избират с тайно гласуване от Общото събрание за срок от 4 години.
Кметът на Монтана Златко Живков е член на националното сдружение 24 години. Той е зам.-председател на Управителния съвет мандат 2007-2011 година. Член на управителния съвет от 2015 година досега.
Община Монтана ще бъде представена от двама делегати на събранието – кметът Живков и председателят на Общинския съвет Иво Иванов.
На форумът, които се провежда в столицата, ще бъде направен отчет на дейността на сдружението през 2023 година и ще бъде гласувана програмата  за дейността му през 2024 година. 
Приветствие към кметовете ще отправи президентът на републиката Румен Радев. На 27 и 28 февруари са организирани дискусии с   участието на министър-председателя акад. Николай Денков, заместник министър-председателя Мария Габриел и министъра на финансите Асен Василев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков 
27.02.2024, 09:53 часа
245 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha