Вижте кой е бащата на убиеца на Иво Пилето: Милионерът замесен в скандали с кокаин, проститутки и имоти /снимки/

Вижте кой е бащата на убиеца на Иво Пилето: Милионерът замесен в скандали с кокаин, проститутки и имоти /снимки/ Бащата на убиеца на Ивайло Чобанов - Иво Пилето се оказа тип с криминални прояви, който разполага с милиони и има силни пипала в Софийска градска прокуратура и Столична община, показа пише Lupa.bg. Срещу таткото Валери Попов са правени много разработки и проверки, като всичките са парирани и стопирани чрез връзки и финансово влияние, показа проверка на сайта.  
Той е собственика на „Глобул Брандс” с бутиците „Скандал”, официален вносител на немския бранд „Филип Плейн”.
Днес съдът очаквано пусна богаташкото синче Любомир на свобода, въпреки че на видео се вижда как той зверски рита в главата Иво Чобанов и го убива, само заради забележка за неправилно паркиране на пешеходна пътека в насрещното движение. Полиция и Прокуратура криеха за убийството, докато Lupa.bg не написа за него.
Преди време бащата на Любо Попов – Валери, бе забъркан в аферите на щангиста-наркотрафикант Гълъбин Боевски. Чу се, че има разследване за данъчни афери срещу съдружник на Боевски в разбития от ГДБОП сексбардак в столичен хотел  - именно Валери.
Преди време се чакаха обвинения срещу бизнесмена Валери Попов за недекларирани огромни суми с неясен произход и умишлено избягване плащането на данъци, обясняват запознати, но те били скалъпени чрез връзки и финаси.
Ставало дума за стотици хиляди левове, които Попов инвестирал в легалния си бизнес.
Богаташът притежава имущество и фирми за милиони левове, обясняват прокурори.
Мераци към имането на Попов проявила и КПКОНПИ, но всичко пак било прикрито. Нейните служители стартирали процедура за конфискация, изпреварвайки прокуратурата, до там обаче изобщо не се стигнало.
След щателна проверка експертите на комисията също стигат до извода, че ортакът на Боевски е замесен във финансови афери. Заключенията им става повод за съдебен иск и запор на апартаменти, магазин и дялове във фирми, собственост на Валери Попов, на стойност 286 234 лева.
Срещу Попов баща има и дело за сводничество в закрития вече спецсъд, показа проверка на Lupa.bg. Обвиняеми тогава заедно с него били още петима души, а престъпната дейност вървяла в нощен бар „Скандал“ в столичен хотел. Бардакът пък бил собственост на фирма „Скандал ВИП“, в която Попов е съдружник с Гълъбин Боевски.
Паралелно с работата в бар „Скандал“ групата на Валери Попов се занимавала и с износ на проститутки, твърдят разследващите. Повечето от момичетата са пращани в Холандия доброволно и отчитали процент от приходите си, обясняват криминалистите.
Дейността на бандата била изключително доходна. Само за трите си години съществуване бардакът реализирал над 5 млн. евро оборот. Солидни приходи Валери Попов отчитал и с официалната дейност на бар „Скандал“. Според финансовия отчет на притежаващата го фирма „Скандал ВИП“ само за 2012 година е регистрирал приходи от над 600 хиляди лева.
Виден юрист твърди, че богаташът е пуснал пипала и в Столична община, където дарявал част от парите си.
27.02.2024, 15:45 часа
1444 1
Коментари

станете

27.02.2024, 20:09 часа
Левски , Ботев , Вазов , ....елате да си видите милата родинка на какво котило разбойническо мяза ! долна пастмина убийци потомствени....но няма да е все така...иде Видовден
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha