Решено: Орязаха персонала на ОП "Спорт и туризъм" във Враца

Решено: Орязаха персонала на ОП "Спорт и туризъм" във Враца Общинските съветници във Враца приеха предложението за изменение и допълнение на правилника за устройството и дейността на ОП „Спорт и туризъм“, с което численият състав на предприятието да бъде намален с 23 бройки. Решението бе взето след спорове, предсрочно прекратяване на разискванията и временно спиране на заседанието за уточняване на начина на гласуване. 
От 75, работещите в предприятието ще станат 52-ма. Според докладната, с цел задържане на опитните и по-висококвалифицирани кадри е необходимо увеличение на заплащането им в рамките на предложения бюджет за тази година, като това може да се реализира единствено чрез оптимизирането на длъжности, които могат да се съвместяват или технологично да се заменят.
Вчера ресорният зам.-кмет Александър Владимиров обясни, че 11 от въпросните позиции са празни, т.е. в момента никой не е назначен на тях и не става въпрос за съкращение, а за освобождаване на щатни бройки, за които от години не могат да бъдат намерени служители. 
Част от позициите, които ще бъдат редуцирани, са заради намаляване броя на стопанисваните от предприятието обекти. В момента тече процедура за отдаване под наем на открития басейн в района на спортен комплекс „Христо Ботев“, ресторанта до него и хотел „Олимпийски надежди“. Най-вероятно, ако се намери наемател, служителите, работили до сега там, ще си останат на работа, просто не към общината. 
Останалите бройки, които ще бъдат орязани от персонала на общинското предприятие, целят в предприятието да останат по-малко, но по-квалифицирани кадри, обясни още Владимиров. 
В крайна сметка предложението бе прието с 22 гласа "За", 7 "Против" и 6 "Въздържали се". 
27.02.2024, 15:54 часа
1206 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha