Тревожна тенденция! Увеличава се броят на заразените със сифилис във Враца

Тревожна тенденция! Увеличава се броят на заразените със сифилис във Враца Тревожна тенденция се очертава във Враца, научи агенция BulNews. Още трима жители на областта са се заразили със сифилис, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Справка в седмичния бюлетин на здравните власти показва, че от началото на годината случаите вече са 8. 
Изглежда тенденцията към увеличението на броя на заразените не е само тук. По-рано днес Гръцката национална организация за обществено здраве обяви, че за последните две години има увеличение с над 113%. Данните в южната ни съседка показват, че заболяването хващат повече мъже, като често това се случва при сексуален контакт с човек от същия пол.
У нас последните статистически данни са от 2021 г. Тогава общият брой на заразените с венерическата болест е бил 1760. Статистиката показва, че във Враца болните към тази дата са били 85 души.
Сифилисът е познато от векове заболяване, срещащо се сравнително често и днес. Заразяването става основно по полов път, но съществуват и други пътища. 
Сифилисът има много разнообразни симптоми, които могат да имитират други болести, затова диагнозата се поставя след тест. Протича във фази, продължаващи години наред и ако не бъде лекувана навреме, оставя тежки поражения върху болния, а може да доведе и до смърт.
 
28.02.2024, 13:21 часа
1924 2
Коментари

Guru

28.02.2024, 16:11 часа
Vseki si ima jena, a jenata v dneshni vremena e na vsichki

Сифил

28.02.2024, 15:03 часа
Като одиме по Гърция на почивка и там биеме катериците, а тук в българско постоянно търсим двойки и семейства да си менкаме партньорите, понеже сме станали модерна работа то така ще да е !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha