Монтана се включи в борбата с тормоза в училище

Монтана се включи в борбата с тормоза в училище Световният ден за борба с тормоза в училище отбелязаха в Монтана. Инициативата, позната като „Ден на розовата фланелка“, започва през 2007 година в Канада.
Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва денят за борба с училищния тормоз. Децата идват на училище, облечени в розови фланелки, за да се обявят срещу тормоза между съученици и насилието в класните стаи. 
На централния площад „Жеравица“ в Монтана представители на Младежкия център водиха разговори най-вече с младежи, като ги караха да дадат отговор на три въпроса.
"Отговорите, които търсим са на въпросите "Какво е за теб насилието?", "Как се справяш?" и "Как можем да го променим?", на които младежите биха могли да опитат да дадат своя отговор и най-вече как можем да го променим и как можем да намалим агресията, която чуваме непрестанно, че се случва между младежите", каза Александрина Здравкова, координатор в центъра.
На листчета с формата на сърце, всеки желаещ написа своя отговор и как да се реши даден проблем. Един от сериозните проблеми е агресията.
"Между младежите, която се случва не само в училище, но и извън училище, е доста сериозен елемент. Тя се е пренесла и в социалните медии. Комуникацията и напрежението както онлайн, така и офлайн водят до доста критични положения между младежите и всъщност е много важно да говорим точно за проблема и за ситуацията между младежите, напрежението, диалога и комуникацията между тях", допълни тя.
Решаването на проблема с различните форми на насилие в училище започва първо от поставянето му, след което е необходима активна работа с децата, които са жертва и с тези, които причиняват агресия, допълват от Младежкия център в Монтана.
29.02.2024, 09:18 часа
269 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha