Община Мездра кани на общоградско тържество и шосеен пробег на 3 март

Община Мездра кани на общоградско тържество и шосеен пробег на 3 март Община Мездра кани най-учтиво жителите и гостите на града на общоградско тържество по повод Националния празник на Република България. Тържеството, с което ще бъде отбелязана 146-ата годишнина от Освобождението от османско иго, е на 3 март 2024 г. (неделя) от 9:15 часа на площад „България“. 
В празничната програма ще вземат участие Детска школа за художествено слово и Ансамбъл „Мездра“ - джуниър при НЧ „Просвета 1925“, Вокална група „Детски свят“, Мажоретен състав и Група за художествено слово към Център за подкрепа за личностно развитие. 
Честването включва още ритуал за издигане на националния трибагреник, знамето на общината и флага на Европейския съюз, слово на кмета на община Мездра Иван Аспарухов и поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните за национално освобождение и обединение. 
В 10:00 часа официално ще бъде открит XXII Републикански шосеен пробег „3 март“, в който ще вземат участие състезатели от лекоатлетически клубове в цялата страна и от местните училища. Награждаването на призьорите в отделните възрастови групи е в 12:30 часа. 
29.02.2024, 14:51 часа
207 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha