Подреждат разпределителната кабелна мрежа на Монтана

Подреждат разпределителната кабелна мрежа на Монтана Висящите кабели от уличната разпределителната мрежа на Монтана ще бъдат изпънати, а тези, които не се използват ще бъдат премахнати. За това се споразумяха кметът Златко Живков и представителите на „Електроразпределителни мрежи Запад“ /ЕРМ Запад/, както и още 7 оператори на територията на общината.
Акцията ще бъде извършена от съвместна група с участието на екипи от всички фирми - собственици на кабелни мрежи в Монтана.  
По закон кабелите, разпределителните шахти и кутии трябва да имат обозначение чия собственост са. В повечето случаи това не е така, заради прехвърлянето на мрежите от фирма на фирма през последните години. В момента в Монтана работят 7 оператори на телевизионни, телекомуникационни, интернет и електро услуги. Най-големият от тях ЕРМ е собственик на близо 1600-те стълба, на които се разпределят всички  мрежи.
Да бъде ясен всеки, който носи отговорност е инициативата на кмета Живков.
Операторите поеха ангажимент да ремонтират 31 повредени капака на шахти на улиците и тротоарите в града. След това поетапно ще бъдат премахвани кабелите, които не се използват и поправяни повредените. Работа ще бъде извършвана по график в различните зони на града.
Успоредно с това общинското предприятие „Комунални дейности“ ще започне кастрене на дърветата, чиито клони пречат на разпределителна мрежа.
В най-скоро време общината ще обяви и телефон за сигнали, свързани с нередности. Информацията ще бъде предавана на операторите, така че всеки да носи отговорност за повредите в собствената си мрежа.  
29.02.2024, 15:36 часа
1792 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha