Монтана очаква инвестиции за екологичен транспорт и за сградата на театър „Драгомир Асенов“

Монтана очаква инвестиции за екологичен транспорт и за сградата на театър „Драгомир Асенов“ Девет партньори от Монтана и Враца разработиха обща концепция за интегрирани териториални инвестиции „Зелени решения за устойчиво развитие Северозападен регион. Всички проекти, които обхваща концепцията, бяха представени днес на обществено обсъждане в Младежки дом-Монтана. 
В началото на събитието бе дадена думата на кмета Златко Живков, който представи амбициите на общината да използва всички възможности за реализиране на проекти в различните сектори на обществения живот и за опазване на околната среда.
Концепцията, която бе обсъдена днес, е свързана с инвестиции в транспортна инфраструктура, устойчива мобилност, насърчаване на икономическата активност, екологична градска среда, здравеопазване, спорт и култура.  
Планираните инвестиции са в размер на 74 534 160 лв. Водещ партньор е Община Враца. Останалите са Община Монтана „Тролейбусен транспорт – Враца“ ЕООД, Диагностично-консултативен център 1 – Враца“ ЕООД, Общински драматичен театър „Драгомир Асенов“ – Монтана, Областна администрация – област Враца, Община Борован, Община Бяла Слатина и Община Мизия.
Два проекта ще бъдат изпълнявани в община Монтана. Те са свързани със зелени инвестиции в транспортната инфраструктура, както и с реконструкцията на сградата на Драматичен театър „Драгомир Асенов“.
И за двата проекта ще се кандидатства по програма „Развитие на регионите“. 
„Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана“ е името на проекта, който включва закупуване на 6 електрически автобуса, изграждане на 6 зарядни станции и въвеждане на електронна система за контрол в градския транспорт на Монтана
С втория проект се планира цялостна реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на драматичен театър „Драгомир Асенов“ – Монтана“. Това ще осигури цялостно оборудване, промяна на сценичната механизация, осветление, озвучаване, оборудване на всички зали в театъра, както и на административна част. Ще бъде обновена и фасадата на театъра - най-голямата сграда с разгърната площ в центъра на Монтана.
29.02.2024, 16:12 часа
249 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha