Пентагонът: САЩ се стремят към стабилност и предвидимост между Русия и НАТО

Пентагонът: САЩ се стремят към стабилност и предвидимост между Русия и НАТО Съединените щати търсят стабилност и предвидимост в отношенията между НАТО и Русия в евроатлантическия регион. Това съобщи в петък пред кореспондент на ТАСС представител на Министерството на отбраната на САЩ.
В отговор на молба за коментар на думите на руския външен министър Сергей Лавров, който нарече изявлението на ръководителя на Пентагона Лойд Остин за заплахата от конфликт между НАТО и Руската федерация доказателство за съществуването на такъв план от Съединените щати, представител на отдела твърди, че „НАТО е отбранителен съюз“;.
„Съединените щати се стремят към стабилност и предвидимост между НАТО и Русия в евроатлантическия регион“, подчерта говорителят на Пентагона.
По-рано министърът на отбраната на САЩ, говорейки на изслушване в Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, изрази увереност, че „НАТО ще се бие с Русия“ в случай на поражение на Украйна. Ръководителят на руското външно министерство, говорейки на дипломатически форум в Анталия, отбеляза, че Остин, „според Фройд, е изразил наяве това, което е било в ума им (САЩ). Според Лавров изявлението на шефа на Пентагона доказва, че САЩ имат такива планове.
02.03.2024, 08:36 часа
155 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha