Активна отбрана! Огромни проблеми в руската армия позволяват на украинците успешно удържане на позициите

Активна отбрана! Огромни проблеми в руската армия позволяват на украинците успешно удържане на позициите Украинските войници успешно отблъскват атаките на руските войски западно от Авдеевка, използвайки слабостите на руската армия. Това се посочва в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава УНИАН.
Според информация от руски военни блогъри, руските мотострелкови части не разполагат с гранатомети, необходими за унищожаване на украинска бронирана техника. Същите блогъри заяват, че руското командване продължава да използва неточни карти, които надценяват руския контрол над района.
Вместо това DeepState информира, че към 3 март село Орловка не е било под пълен контрол на руснаците. Между населените места Тоненки и Орловка обаче руските войски са подобрили тактическата си позиция.

BILD съобщи по-рано, че украинските ВСУ са изградили отбрана покрай резервоарите на запад от Авдеевка.
Съобщава се, че след изтеглянето на въоръжените сили на Украйна от града, руските сили са напреднали на 5 км, като са превзели селата Степове, Северное, Ласточкино и Водяне.
Офицер от 59-та отделна моторизирана пехотна бригада е заявил, че след превземането на Авдеевка руските сили са изпаднали в еуфория, "те продължават да щурмуват позициите на ВСУ почти 24 часа в денонощието.
В доклада на ISW се посочва още, че руските сили, действащи около Авдеевка, изглежда се адаптират към провеждането на настъпателни сухопътни операции с обучен и необучен персонал. The Washington Post публикува интервюта на 2 март със седем украински военнослужещи от 3-та десантно-щурмова бригада, които обсъждат огромните атаки на руските войски в Авдеевка в навечерието на превземането на селището от Русия в средата на февруари.
Няколко интервюирани украински военнослужещи описват руските сили, участващи в по-късни преки атаки срещу украински позиции, като добре подготвени.
Един украински войник заявява пред Washington Post, че около три четвърти от руския персонал, с който неговата част се сблъсква близо до Авдеевка, изглежда имат "прилична" военна подготовка, а останалите са "просто объркани". Един украински военнослужещ е заявил, че група добре обучени руски войници са използвали гранатомети, за да навлязат в техните позиции, докато друг военнослужещ си спомня, че неопитни руски военнослужещи избягват да атакуват позицията му, след като той успява да застреля осем войници за един ден.
Военнослужещият заявява, че руските военни изпращат близо до Авдеевка неопитни военни на възраст между 40 и 50 години да атакуват на вълни всяка сутрин, следобед и вечер без защитни жилетки или каски. Друг украински военнослужещ отбеляза, че руските нива на умения не са "наистина последователни" и че някои военнослужещи имат по-модерно оборудване от своите колеги, които имат само пушки.
Докладите за несъответствия в естеството на руските атаки и в качеството на атакуващия персонал показват, че руските сили може да провеждат наслоени наземни атаки, редуващи се между групи от обучени сили и необучени сили, вероятно състоящи се от мобилизиран персонал или руските части "Шторм", съставени от вербувани затворници.
04.03.2024, 13:34 часа
220 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha