Руски боен кораб с 80 души екипаж беше потопен в Черно море

Руски боен кораб с 80 души екипаж беше потопен в Черно море Тази нощ е бил потопен руският боен кораб "Сергей Котов", съобщават руски източници. "Сергей Котов" бе спуснат на вода преди по-малко от 3 години - през 2021 г.  Той е кораб от проект 22160 - боен плавателен съд, който може да носи ракети "Калибър".
Твърди се, че атаката срещу кораба е станала в района на Феодосия с помощта на морски дронове, катери без екипаж. Пред различни украински медии от Главното управление на разузнаването потвърдиха, че стоят зад атаката.
Съдбата на 80 души от екипажа на "Котов" е „неизвестна“. Руското министерство на отбраната съобщи за опити за атака срещу "Сергей Котов" с морски дронове през лятото, в нощта на 25 юли, но днес официална информация все още няма.
Последният руски кораб от Черноморския кораб, който излезе от строя беше "Цезар Куников", който бе потопен на 14 февруари. 
Между 3 и 5 часа тази нощ пък е бил атакуван за пореден път Кримският мост. Мостът е затворен, но на този етап няма данни той да е бил ударен.
05.03.2024, 10:27 часа
293 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha