Следпразнично: Заловиха 5-ма пияни шофьори във Врачанско, някои от тях са задържани

Следпразнично: Заловиха 5-ма пияни шофьори във Врачанско, някои от тях са задържани Заловиха 5-ма пияни шофьори във Врачанско, някои от тях са задържани, съобщиха от полицията.
Към 22.40 часа снощи в село Баурене е бил спрян за проверка лек автомобил "Пежо" 307, управляван от 39-годишен местен жител. 
Тест за употреба на алкохол показал, че водачът е седнал зад волана с под 1.2 промила. Същият е със съставен акт по Закона за движение по пътищата и издаден талон за медицинско изследване, като той е дал кръв за лабораторен анализ във врачанската болница.
Около 23.20 в Елисейна, униформени спрели автомобил "Хонда ЦРБ", управляван от 38-годишен жител на Игнатица. 
При справка било установено, че шофьорът е неправоспособен, а след като е бил тестван за употреба на алкохол, дрегерът отчел под 1.2 промила. Полицаите му съставили 2 акта и му издали талон за изследване, но мъжът не е дал кръв.
15 минути по-късно в село Попица, служителите на реда засекли бус "Дачия Логан", чийто 59-годишен водач е седнал зад волана с над 1.2 промила, като освен, че е получил акт и талон за медицинско изследване, е задържан в ареста за 24 часа, а срещу него е образувано бързо производство.
Малко след 1 часа тази нощ в града под Околчица е била спряна още една "Хонда", управлявана от 49-годишен врачанин. Мъжът бил тестван за употреба на алкохол. Уредът отчел над 1.2 промила в издишания от него въздух. Той е задържан в ареста за срок до 24 часа, със съставен акт и издаден талон за лабораторен анализ, като е отказал да даде кръв.
По случая е образувано бързо производство.
Към 3.43 часа в Мездра, полицейски служители спрели за проверка "Пежо" 207, управлявано от 28-годишна софиянка. 
Установено било, че жената е подкарала возилото с под 1.2 промила алкохол. Същата е със съставен акт за установяване на административно нарушение и издаден талон, тя е приела показанията на дрегера и е отказала да даде кръв.
 
Снимката е илюстративна.
09.03.2024, 12:55 часа
1764 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha