В София нападнаха британски студенти от пакистански произход

В София нападнаха британски студенти от пакистански произход Полицията в София изяснява случай на побой над студенти по медицина от Пакистан с британско гражданство. Инцидентът е станал снощи на столичния булевард "Витоша".
Около 21 часа в петък няколко млади мъже са нападнали група студенти с гражданство от Великобритания, с произход от Пакистан. Двама чужденци са откарани в “Пирогов“ с леки наранявания.
Причината за нападението не е ясна. До късно снощи екипи на полицията в столицата са опитвали да издирват камери, които са заснели нападението. Към момента обаче няма информация дали има задържани за инцидента.
Само пред два дни чуждестранни студенти по медицина бяха объркани с нелегални мигранти и задържани от притеснени жители на родопското село Храбрино.
На местни жители чуждите студенти им се сторили съмнителни и решили да ги арестуват без да имат такова право по закон. Според местните непознатите мъже излезли от гората и изглеждали дезориентирани. Затова те решили бързо да ги неутрализират.
Полицията обаче установява, че няма проблем и студентите, които се обучават в Медицинския университет в Пловдив, просто са се разхождали в района.
В сряда вечерта на бул."Витоша" също е имало сблъсък между чужденци и български младежи. По неофициална информация група чужденци се нахвърлила върху момче на централния булевард пред погледа на десетки минувачи. Агресията била предизвикана от забележка на нападнатия. Той опитал да защити момиче, с което член на чуждестранната група се заяждал.
По повод инцидентите с чужденци на главната търговска улица на столицата бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев призова в профила си във фейсбук за насрочване на извънредно заседание на общинския съвет за сигурността в града.  Той споменава и трети случай от 8 март в квартал "Овча купел“ за сбиване на бежанци, въоръжените с тръби и пръти.
"Това са инциденти, които имат потенциал да предизвикат непредвидими ответни реакции за отмъщение", смята Георгиев. Според него кметът на София и директорът на СДВР трябва да вземат незабавни адекватни мерки. Като например патрулите на общинска полиция да бъдат фокусирани върху рисковите зони, да се увеличат патрулиращите екипи в центъра и в кварталите, а пред общинския съвет да бъде докладвана организацията по настаняване на мигранти в София и взетите мерки за сигурност.
"Затова, с председателя на комисията по обществен ред и сигурност г-жа Ваня Тагарева настояваме на 14 март да бъде свикано извънредно заседание на общинския съвет по тема „сигурност", пише още Георгиев.
09.03.2024, 14:25 часа
253 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha