Продължават преговорите за кабинета "Габриел"

Продължават преговорите за кабинета "Габриел" Първият кръг преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ как да продължи управлението, ако има ротация Денков-Габриел, приключи малко след 22.00 снощи. Срещата беше закрита за медиите и нито преди, нито след нея имаше коментари от участниците. Няма яснота дали и какво се разбраха преговорните екипи, но се очаква те да се срещнат и днес, за да се стигне до съгласие преди консултациите за нов кабинет при президента Румен Радев и връчването на първия проучвателен мандат. 
От страна на ГЕРБ-СДС снощи в преговорите участваха Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. От ПП-ДБ на масата седнаха Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.
От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. От страна на ПП-ДБ е сложен меморандум, с който общо взето се настоява да продължи "джентълменското споразумение" от пролетта на миналата година.
От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел, или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.
Николай Денков подаде оставка във вторник. 
В понеделник и вторник президентът Румен Радев ще проведе консултации с парламентарно представените партии.
10.03.2024, 09:15 часа
187 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha