Еднометров сняг затрупа Северна Италия, 5-ма скиори загинаха в Швейцария

Еднометров сняг затрупа Северна Италия, 5-ма скиори загинаха в Швейцария След три месеца с меки температури и слаби валежи, зимата най-накрая настъпи в цяла Италия, а през последните няколко часа бурното време удари граничещите с Франция райони.
Обилните снеговалежи засягат от вчера големи части от планините около Торино. Един метър достига снежната покривка на места. Има прекъсвания на електричеството и задръствания по магистралите, а много второстепенни пътища са станали непроходими.
Издаден е оранжев код за тревога за лавинна опасност за Западните Алпи и жълт код за опасност от наводнение в равнините поради обилни валежи.
Петима скиори са били открити мъртви в Швейцария. Властите в кантона Вале са започнали издирването им в неделя. Сигналът е бил за шестима души, изчезнали по време на ски каране. Те са тръгнали от алпийския курорт Цермат.
Скиорите, петима от които са членове на едно и също семейство, са изчезнали в събота близо до Матерхорн, който е до границата между Швейцария и Италия. Издирването им е било затруднено поради много лошите метеорологични условия в района. Имало е буря в южната част на Алпите, а рискът от лавини е попречил на хеликоптери и спасители да се приближат до района. Шестият скиор от групата все още не е открит.
11.03.2024, 09:36 часа
243 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha