Ефектът BulNews! Инспекторатът на ВСС с реакция на разкрития за Окръжния съд във Враца

Ефектът BulNews! Инспекторатът на ВСС с реакция на разкрития за Окръжния съд във Враца Инспекторатът на Висшия съдебен съвет /ВСС/, реагира на материала на агенция BulNews, в който съобщихме за преобладаващото обществено мнение за работата на Окръжния съд във Враца.
Миналия вторник медията ни публикува резултатите от анкета, проведена в нашия сайт, с въпрос: Имали корупция в Окръжен съд-Враца?

Читателите на BulNews: Корупцията разгражда Окръжния съд във Враца, хората се страхуват да кажат мнението си /сухи цифри/

Статията имаше ефекта на детонирата атомна бомба в съдебната система. Само за 1 ден тя беше прочетена над 3000 пъти, а споделянията й в социалните мрежи са хиляди. Така цялата страна научи за мнението на врачани за окръжните магистрати и накара ръководните фактори във ВСС да се замислят за резултатите от анкетата. Колкото и да е непредставителна, все пак 76% от участвалите в нея да твърдят, че има корупция в Окръжния съд във Враца, е прекалено много. Да не говорим, че 10% от читателите са посочили, че се страхуват да отговорят на въпроса. Защо се боят?! Нима работещите в институцията са толкова отмъстителни?! Това не са ли магистрати с висок морал, които никога, ама никога, не биха нарушили своята клетва?!
Очевидно това е причината Инспекторатът на ВСС да изпрати официално писмо до редакцията на BulNews с молба да им бъдат предоставени всички данни по този въпрос, които се съхраняват от медията.
Когато сме готови с нашето разследване за имотите на местните окръжни магистрати, ние ще изпратим събрана информация на Съдебното правителство, след което тя ще бъде публикувана в сайта.
Ще изпратим и подробно обяснение кой кой е в Окръжен съд-Враца, но не в частта кой къде е учил, а за това кой кум, кой сват, кой на булката брат. Тази част от нашето разследване се оказа, че е най-лесната, тъй като в града е публична тайна щуробаджанащината в бялата сграда в центъра на града.
Най-интересното предстои…
11.03.2024, 09:45 часа
4071 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha