Бивш командос стана кмет на село Горно Церовене в община Монтана

Бивш командос стана кмет на село Горно Церовене в община Монтана „Добре дошъл в къщата на победителите“. С тези думи кметът на Монтана Златко Живков приветства новоизбраният кмет на село Горно Церовене Ангел Ангелов. След обявяването на изборния резултат Живков и Ангелов се срещнаха с журналисти. 
„Това е категорична победа за нашата коалиция „ГЕРБ (СДС,БНД,ВМРО-БНД и ЗНС), заяви кметът Живков. В частичния избор се явиха двама кандидати.   Ангелов е избран с вота на 209 души от общо 297 гласоподаватели, упражнили правото си на глас.“ 
Новият кмет на Горно Церовене е на 47 години. Родом е от Монтана. Има средно специално образование като строителен техник и висше образование по мениджмънт и публична администрация. Работил е в системата на отбраната. Бил е взводен командир на отряд в Пловдив и в София. Последните две години е служител в община Георги Дамяново, където е експерт по контрол на строителството и благоустройството. От три години живее постоянно в Горно Церовене. Дядо му, на когото е кръстен също е бил кмет на селото.
„Считам, че мога да бъда полезен на хората от Горно Церовене“, заяви Ангелов. Основният проблем за нас е нарушеното водоснабдяване. Причината са честите аварии на довеждащия водопровод, изграден  в  края на 60-те години. От тогава не е правена основна рехабилитация. Това е голям проект, за който разчитам на подкрепа от община Монтана, подчерта Ангелов.
От своя страна кметът на Монтана Златко Живков съобщи, че предстоят ремонти на основните обществени сгради в село Горно Церовене – кметството, читалището и черквата. 
 
11.03.2024, 16:30 часа
1676 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha