Антон Кутев: В момента на разглобката ще излезе въпросът кой открадна едни милиарди от "Хемус"

Антон Кутев: В момента на разглобката ще излезе въпросът кой открадна едни милиарди от "Хемус" Първите две парламентарно представени партии ще се споразумеят, но дали има друга възможност, ще видим в следващите няколко месеца. Според говорителя на последните служебни правителства Антон Кутев е ясно, че има алтернативно мнозинство, но това то да се реализира такава възможност няма да се случи днес и сега, а ще остане като заплаха.
Ключово е това, че ГЕРБ ще е мандатоносителят на правителството след ротацията. Всичко зависи как Бойко Борисов ще се разбере с "някой", посочи Кутев.
Да се търсят отговори на важните въпроси. Тази цел си постави Румен Радев на разговорите с ДПС.
Залогът на сглобката са милиарди. В момента на разглобката ще излезе въпросът кой открадна едни милиарди от "Хемус". Това са 1 милиард и 240 милиона - не е хлябът на Жан Валжан, заради който влиза в затвора, позова се на световната класика Кутев. Той е убеден, че докато сглобката е на власт, няма да видим къде са отишли тези милиарди - докато Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков бяха в служебното правителство имаха интерес, защо Асен Василев вече не пита, а в момента се води дело само за лот 4.
При холивудските екшъни крадат картина за 3 млн. или обират банка за 100 млн. При нас става дума за 1 млрд. от магистрала "Хемус", коментира Антон Кутев пред Нова телевизия.
Антон Кутев не знае какъв е интересът на ДБ да прикриват това, но и не му беше зададен въпрос какъв е интересът да не се пита и за "Турски поток".
12.03.2024, 11:36 часа
368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha