КОЦ - Враца работи за бъдещето

КОЦ - Враца работи за бъдещето Екипът на КОЦ гр. Враца с управител д-р Григор Томов е успешен и през 2024г. защото се спазва принципът "намериш ли някой по-умен от теб, покани го, работи с него, не се състезавай"... Така в продължение на 9 години проблемът, "че цялата организационна култура се крепи на его и... борба" се решава развитийно. И поради това за медицината от Северозапада става толкова  приятно, че "КОЦ- Враца" ЕООД се превърна в учител. Този учител, който да те води в потока от информация, който знае да отговори на най-важните въпроси "КАКВО?",  "КАК?", "ЗА КОГО?"!  Учителят на когото да се довериш, докато се учиш и развиваш!   
За пациентите от Северозападна България стана благотворно и спокойно, че имат възможността да благодарят, за това, че на житейския път пред тях крачи екип от лекари, който знае посоката на човешкия живот и неговата безценност. И защото е тежко, и за пациенти и за медици в последните над 30год. да проправят сами пътеки, да грешат, да падат и да ги боли. Огледаха се и се  откриха пациент и лекар! 
Много са медиците в КОЦ-Враца и всеки има знания за нещо, което пациента не знае. Затова уважават и благодарят. Защото екипът на КОЦ Враца ЕООД знае, че никой не може да е свободен, ако е принуден да бъде, като другите. Те са повече себе си, повече Аз и дават шанс на новото да ги вдъхновява и очарова. Вярват в способностите си и помнят, че красотата на живота е в това, че винаги има утре! 
Затова през новата 2024г. е внедрена супермодерна рентгенова уредба за медицински манипулации -  "С-рамо" модел "OSCAR Classic " в отделението на д-р Стефанов, в Хирургично отделение на д-р Езекиев е внедрен съвременен плазмен стерилизатор RENO-S130 стерилизиращ с ниско температурна плазма, чрез химичен агент - водороден пероксид на капсули при работна температура максимум 55°. В клинична лаборатория с р-л д-р Петрова, вече работи супермодерен Хематологични автоматичен анализатор BC- 760 с пет-диференциално броене, с едновременно отчитане на СУЕ и автоматично зареждане и аспирираме на пробите. Утвърдено е от Принципала ОбС - Враца закупуването и внедряването със собствени средства на дружеството на Ядрено - магнитен резонанс (ЯМР) от ново поколение. Ще бъде завършена технологичната част по програмата за енергийна ефективност като "топлото" и енергоемко луминесцентно осветление ще бъде подменено със "студеното" и икономично LED - осветление. В няколко от стаите в Хирургично отделение ще се изградят съвременни мокри помещения, за качественото обслужване на пациентите след тежка операция, очаква се и внедряването след конкурс на проект по програма на МТСП "Развитие на човешките ресурси" процедура BG05SFPR002-1.004 "Адаптирана работна среда" в рискови за замърсен въздух зони в Стационара на "нагнетателна и смукателна" Вентилационни системи, които ще подобрят микросредата на пациенти и медици. Външната среда около трите бази на КОЦ-ВРАЦА, зелени площи, цветни алеи и дървесна растителност освен, че се поддържа но и се разширява. Всичко това на фона на най-голямата инвестиция "Изграждане на помещение за втори линеен ускорител и разширение на Лъчелечебен център, което прави лечебното заведение един от най-големите инвеститори - клас "А" в Северозападна България за 2024г.
12.03.2024, 13:30 часа
2873 2
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha