Предадоха на съда шофьора на автобуса с мигранти, помел патрулка с двама полицаи в Бургас

Предадоха на съда шофьора на автобуса с мигранти, помел патрулка с двама полицаи в Бургас

Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд сириеца Омар Абдан, обвинен за смъртта на двама полицаи. Униформените загинаха в катастрофа между патрулка и автобус с мигранти на 25 август 2022 г. Сириецът карал автобуса. При гонка с полицията превозното средство помете служебния автомобил на жертвите.
47 от 48-те чужденци са се качили в автобуса на 24 август вечерта в гориста местност в района на град Малко Търново. Те влезли у нас незаконно, съобщават от държавното обвинение.
На път към Бургас Омар не се подчинил на два подадени от полицаи сигнали да спре. След като автобусът влязъл в морския град, служители на „Гранична полиция“ се свързали с колегите си от Областната дирекция, за да ги предупредят. Пръв на сигнала се отзовава патрулът на Йордан Илиев и Атанас Градев. Автомобилът им бил с включена светлинна сигнализация и всички необходими реквизити. Униформените препречили пътя на автобуса на кръговото кръстовище „Трапезица“. Вместо да спре пред патрулката обаче, Абдан продължил да шофира, и то с превишена скорост (78 км/ч). 
Предстои Окръжния съд в Бургас да насрочи дата и начален час на заседанието си.

13.03.2024, 15:40 часа
205 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha