Деца от целия свят изпращат рисунки за конкурса на Община Монтана „Тъпан бие, хоро се вие“

Деца от целия свят изпращат рисунки за конкурса на Община Монтана „Тъпан бие, хоро се вие“ Деца от целия свят участват със свои рисунки в конкурса на Община Монтана „Тъпан бие, хоро се вие“, съобщиха от местната администрация.
Темата на конкурса през 2024 година е „Традиционните обичаи, обреди и ритуали на моя народ“. На първия етап от конкурса децата изпращат до първи април снимки на творбите си на имейла на конкурса. След това професионално жури ще подбере 200-те най-добри рисунки, оригиналите на които трябва да бъдат изпратени по пощата в Общината до 15 април, за да участват във финалния кръг. От тях ще се изберат победителите в отделните възрастови групи, за които Общината е осигурила награди.
Имената на отличените малки художници ще бъдат оповестени при откриването на Международните празници на духовите оркестри “Дико Илиев” на 31 май 2024 година. Победителите ще получат статуетки, предметни награди и грамоти, а рисунките им ще бъдат включени в изложбата на конкурса.
От Общината в Монтана уточниха, че детският конкурс „Тъпан бие, хоро се вие“ се провежда от 2000 година, като от 2006 година е международен. В него до момента са участвали малки художници от над 50 държави от 5 континента. Най-масово участие е имало през 2016 година, когато свои рисунки изпращат над 3000 деца от 33 държави. За досегашните издания на конкурса има подготвена мобилна изложба и каталог./БТА
14.03.2024, 16:38 часа
181 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha