За честта на пагона! Усилени ремонти кипят в МВР-Враца, вижте какви ще са новите придобивки за служителите /снимки/

За честта на пагона! Усилени ремонти кипят в МВР-Враца, вижте какви ще са новите придобивки за служителите /снимки/ Усилени ремонти кипят на няколко фронта в МВР-Враца, научи агенция BulNews. Ремонтират се няколко бази на униформените, като след като всичко бъде готово, полицаите ще могат да работят, учат и тренират в съвременни условия, а гражданите ще имат по-лесен и удобен достъп до услугите на силовото министерство. 
Мащабен ремонт тече от няколко месеца в сградата на областната дирекция. От въвеждането ѝ в експлоатация преди повече от 50 години, там не е подменяна дограмата. Голяма част от помещенията вече са готови и служителите в системата вече се радват на по-комфортни условия на труд. Подменена е и част от покрива на сградата, като така е постигната по-добра топлоизолация. 
Предстои освежаване на помещенията и коридорите. Ще бъде подменено част от оборудването на кухненския блок, ремонтирани ще бъдат също така столовата и кафенето на служителите на реда. Фитнесът, където тренират полицаите, също ще бъде обновен.
Отвън сградата също придобива нов облик. Вече е монтирано ново осветление, ще бъдат подменени и входните врати. Обособена е и зона за сигурност около дирекцията, като паркирането на други коли, освен тези на служителите, вече е забранен.
Обмисля се и решение на проблема с асансьора в сградата, който не работи от 35 години. Техниката обаче е амортизирана и не може да бъде ремонтирана, така че най-вероятно ще се наложи съоръжението да бъде подменено изцяло.
От подобренията щe се възползват освен ченгетата и гражданите, също така служителите в ДАТО, ДАНС, БОП, паспортната служба и др. 
Частичен ремонт вече тече и в учебно-тренировъчния център „Леденика“ във Врачанския Балкан, където полицаите провеждат различни теоретични и практически подготовки. Предстоят обаче още по-мащабни дейности, като ще бъде извършено цялостно обновяване на базата, която не е ремонтирана от 15 години. Предвижда се, освен подобренията в сградата,  да бъде построена нова ограда, да се доставят нови спортни съоръжения и да бъде монтирано видеонаблюдение. 
Новото ръководство на Министерството на вътрешните работи въведе изисквания за ежеседмични дейности, с които да се подобри квалификацията и физическата подготовка на наличния състав. Освен в УТЦ „Леденика“, ченгетата ще тренират и стрелбата си в обновено стрелбище, което се помещава КАТ. Там ще бъдат подменени настилките с куршумоулавящи такива, ще бъде подобрена вентилацията, сменена дограмата и др. Над стрелбището има спортна зала, която също ще бъде ремонтирана. 
Самата сграда на КАТ също ще придобие нов вид, като там също ще се смени дограмата. Халето за преглед на автомобили ще е с ново осветление и вентилация, ще се подменят и валовете. 
Новата приемна в идеалният център на Враца пък е напълно готова, чака се само обзавеждане. Чрез нея услугите на МВР ще са още по-достъпни за гражданите.
Всички тези дейности са реализирани изцяло с финансиране от бюджета на МВР. Новото ръководство на врачанската структура е срещнало пълна подкрепа от страна на Министерството и сумата за мащабните ремонти е отпусната веднага. Благодарение на успешната съвместна работа между службите на национално и регионално ниво, полицаите ще се радват на по-голям комфорт и ще повишат квалификацията си, което пък е в полза и на жителите на града, които ще се чувстват по-сигурни и спокойни. 
 
15.03.2024, 08:50 часа
3100 2
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha