Финансират проекти за обновяването на улици и тротоари в Бяла Слатина

Финансират проекти за обновяването на улици и тротоари в Бяла Слатина На 13 март в министерствота на регионалното развитие и благоустройство, в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството - Андрей Цеков, кметът на община Бяла Слатина - инж. Иво Цветков и директорът на Дирекция „Бюджет и счетоводство“ - Татяна Пеняшка, подписаха четири споразумения по чл. 107 от Закона за държавния бюджет на Република България за финансиране на проекти на стойност 11 446 000 лв.
Тези средства ще бъдат използвани за финансиране на следните проекти в общината:
- „Ремонт и благоустройство на пешеходно пространство по ул. "Димитър Благоев" гр. Бяла Слатина“ с обща стойност 1 422 900 лв.;
- „Основен ремонт на асфалтова настилка по улици  гр. Бяла Слатина“ на стойност 8 382 100 лв.;
- „Ремонт на тротоари по протежението на улица „Георги Димитров“ в с. Алтимир“ на стойност 687 800 лв.;
- „Ремонт на тротоари по протежението на улица „Георги Димитров“ в с. Търнава“ на стойност 953 200 лв.
След направения избор на изпълнител на строително-ремонтните дейности, се очаква до дни да стартира изпълнението им по проекта „Ремонт и благоустройство на пешеходно пространство по ул. "Димитър Благоев" гр. Бяла Слатина“. За останалите 3 проекта ще бъдат обявени обществени поръчки, като се очаква реализацията им да започне през лятото.
Ръководството на Община Бяла Слатина вярва, че успешната реализация на инвестициите ще променят към по-добро благосъстоянието, условията и качеството на живот на жителите на общината, ще я превърнат в желано и по-добро място за живеене - политика за подобряване жизнения стандарт на хората в малките населени места, която администрацията начело с кмета - инж. Иво Цветков успешно следва от години.  
15.03.2024, 15:09 часа
233 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha