Три българки са осъдени за кражби на куфари от влакове във Великобритания

Три българки са осъдени за кражби на куфари от влакове във Великобритания

Три българки бяха осъдени във Великобритания за серия от кражби на куфари от влакове, в които имало вещи за общо 14 000 долара.
 По време на съдебното дело срещу Надежда Иванова, Мариана Петрова и Гина Калчева стана ясно, че те са били задържани за подобни престъпления и в други държави. 
Две от осъдените са майка и дъщеря – на 42 и 22 години. Майката има и предишни присъди на Острова за подобни дейния. Затова тя отива автоматично зад решетките за 27 месеца. Нейната дъщеря е осъдена на 8 месеца затвор. Засега няма да влиза в затвора, тъй като ѝ е даден срок от една година да се поправи. През това време трябва да положи 150 часа общественополезен труд.
 Третата жена – Мариана Петрова, е 30-годишна и е залавяна за подобни кражби и в други европейски страни. Тя е осъдена на 24 месеца затвор на Острова. Но и на нея се дава изпитателен срок – 24 месеца, в който трябва да полага обществено полезен труд.
Петрова е осъждана за подобни престъпления във Франция, Австрия, Дания, Полша и Испания. Първата ѝ присъда е от 2007 г., което значи, че на 13-15-годишна възраст вече е започнала да се занимава с подобни деяния.
Адвокатите на българските заявиха, че най-възрастната, която се призна за виновна за четири кражби, се е опитала да се поправи. Тя е задържана в периода между 2008 и 2014 г. След това обаче си намерила работа във фабрика.
Трите са действали по източното крайбрежие, сочат данните на обвинението. Те се качвали на влакове, движещи се на дълги разстояния, в които хората оставяли багажите си при качване. Жените са заловени с куфар, в който имало проследяващо устройство. Така полицията стигнала до тях.

18.03.2024, 10:45 часа
314 1
Коментари

:(

18.03.2024, 11:16 часа
Пишете български гражданки ,че на тези им личи от кой етнос убав са .......
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha