Петима са кандидатите за почетен гражданин на Монтана

Петима са кандидатите за почетен гражданин на Монтана Петима са кандидатите за почетен гражданин на Монтана за празника на града „Свети Дух“. За най-високото отличие са предложени:
- проф. Александър Костов - член-кореспондент проф. д. ист. н., историк балканист;
- Йордан Герасимов – историк, архивист и краевед;
- Първан Първанов – главен художествен ръководител и хореограф на Представителен танцов ансамбъл „Пъстрина“ и Детски танцов ансамбъл „Пъстрина“;
- Вълчан Петров – художник;
- Петър Младенов – краевед от село Смоляновци.
Най-високото почетно отличие се дава за празника на града „Свети Дух“. Общинските съветници ще трябва да вземат решение на редовното си заседание в четвъртък. Отчетите на 4 дружества ще трябва да гласува още общинския съвет. Съветниците ще приемат годишния баланс и отчета за приходи и разходи на „Регионално депо за отпадъци - Монтана” ЕООД, „Технологичен парк” ЕООД, „Общински пазар” ЕООД и „Самостоятелна медикотехническа лаборатория №1” ЕООД. Очаква се съветниците да одобрят подписването на допълнително споразумение между Община Монтана и Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“ за удължаване срока на проект „Грижа в дома в Община Монтана“. Той осигурява подкрепа в домашна среда на повече от 370 възрастни хора в невъзможност за самообслужване и на лица с увреждания. За осъществяване на заложените дейности са назначени 92-ма социални работници, медицински сестри, домашни помощници, координатор, психолог и шофьор. Общинският съвет ще даде съгласие за кандидатстване по процедура Ефективна национална мрежа от областни информационни центрове в България по Програма „Техническа помощ 2021 – 2027“. На сесията, която ще се проведе от 14 часа в Младежкия дом, ще се отчете броят и разпределението на общинските жилища за 2024 г.
19.03.2024, 16:55 часа
1053 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha