Полицията хвана бракониери в крачка в Монтанско, отсекли били 60 дървета

Полицията хвана бракониери в крачка в Монтанско, отсекли били 60 дървета Ченгета и горски спипага бракониери, отсекли 60 дървета в Монтанско.
Около 12 часа вчера в дежурната част на полицията в Монтана е получен сигнал, че в землището на село Д-р Йосифово, местността "Пясъка", в гориста местност се извършва незаконна сеч на дърва. При посещение на място от служители на реда хванали в крачка 4-ма души, които добиват дърва от вида цер и ги товарят в товарен автомобил „ГАЗ“. При тръгване на камиона е извършена проверка на земен път, като е установено, че товарният автомобил, собственост на 59-годишен жител на Монтана, е натоварен с 4 кубика дърва, без поставена горска марка. Водач на автомобила е 42-годишен жител на село Горно Церовене. Пътниците в камиона, които по-рано са използвали моторни резачки за сеч на дърветата са на 46 и 35 г. от Монтана. Четвъртото лице в хода на проверката е избягало и не е установено към момента.
Извършен е оглед на мястото, при който станало ясно, че в рамките на държавна горска територия са отсечени 10 дървета цер, а в близост до нея - над 50 дървета от същия вид. Служители на ДГС Монтана са присъствали на огледа и товарния автомобил с натоварените на него дърва са иззети по административен ред в база за съхранение в село Говежда. Установените моторни триони са иззети с протокол за оглед.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 235 ал. 1 от НК. Задържан за срок до 24 часа е 46-годишният мъж Работата по случая продължава.
20.03.2024, 11:36 часа
1195 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha